Dover Street Market

Mocht je in London zijn komende tijd, ga dan absoluut naar Dover Market Street! Het is een conceptstore die op nummer 2 van mooiste winkels ter wereld staat! Het is super hip en excited! Een ware beleving!. De Dover Market Street heeft conceptstores in New York, London, Beijing, Kinza en in Singapore..Het is absoluut de tofste winkel van London..Wat een entourage..wat een mooie kleding! Ook verkopen ze het tijdschrift Luncheon..wat lunchen op z’n Frans betekent..Het is een prachtig blad met o.a. alles over lunchen en mooie shoots van knappe Aziaten!

Dover Street Market is in 2004 opgericht door Comme des Garçons– ontwerper Rei Kawakubo.

“Ze wilde een plek voor al haar eigen merken, maar ook “een markt creëren waar verschillende makers uit allerlei disciplines verzameld worden en elkaar treffen in een ongoing atmosphere of beautiful chaos”, in Kawakubo’s woorden. Dat is zeker gelukt!!.

 

IMG_2311

 Het is een conceptstore. Het is opgericht met het idee om een multibrand beleving te creëren.  Het werd vaak vergeleken met Colette en LÉlclaireur uit Parijs. (Colette helaas nu gesloten) Het is minimalistisch en een eclectische selectie van kleding.

Het gebouw van Dover Street Market werd in 1912 gebouwd voor Burberry.

Paul Smith, Vetements, Dick Moby

De winkel van vijf verdiepingen is namelijk inderdaad smaakvol (en) druk, in allerlei opzichten. Veel merken, veel verschillende hoekjes, en natuurlijk ook veel klanten. Terwijl ik binnenstap en me vergaap aan de eerste verdieping, lopen een paar Londense tieners snel om ons heen. “Waar is die nieuwe Vetements-collectie? En die van Paul Smith?” vraagt een jongen in zwarte regenjas. “Volgens mij in de kelder”, antwoordt zijn al even jonge vriend. Vervolgens stappen er nog wat Aziatische toeristen rond met foto toestellen..helaas dat mag niet..nou ja..misschien effe snel een kiekje..als er niemand kijkt!

Gaat dat zien!

 

Kortom dompel je onder in de wereld van kunst, surrealisme, minimalisme, avantgarde en High Fashion!

 

images

Share this Post