Paris oh Paris

Ga jij binnenkort een weekendje naar Parijs? Dan heb ik leuke tips voor jou!

Neem de trein met de Thalys ben je binnen 3 uur in Parijs. Als je vroeg boekt, dan kost de Thalys ongeveer 35 euro!! Je vertrekt bv om een uurtje of 8 s’ochtends en dan ben je rond de lunch in Parijs! Kun je je nog net effe opfrissen!

dag1:

Aankomst Gare de Nord! Ga lekker opfrissen en vertrek richting de lunch! Ga voor een sterrenlunch bij restaurant Sen Sing (rue de Brea) kost 75 euro voor 3 gangen! en ga daarna vintage shoppen bij Didier Ludot! vergeet conceptstore Merci niet! Daarna naar Bobby! En daarna lekker winkelen in le Marais (de joodse wijk) Vertrek daarna richting Paul Bert marquet in Saint Quen! Effe terug naar het hotel ( het hotel Bellevue is een aanrader, rue de Turbigo 39). Effe opfrissen daarna kun je naar café L’undistriel (uit het boek la parisienne of naar tentje op de hoek (le gd cerf) 77 boulevard Sebastopol bij het hotel! Zeer gezellig en een aanrader!

Dag 2 Vandaag bezoek je de stoffenbeurs (primair vision) of maison le objet. 

Vandaag lekker lunchen bij restaurant Kong (met overzicht over de hele stad Parijs) is Frans/Japans. Je kunt er heerlijk eten!Daarna gezellig winkelen in rue de Saint Honoré en ga lekker thee of koffie drinken bij Hotel Costes! Hier kun je prachtige geurkaarsen en mooie cd’s kopen. Leuk om te verzamelen! Ik heb er al 2 voor mijn verzameling! Bezoek als je in Parijs bent vooral de nieuwe winkel van Trendwatcher Lidewij Edelkoort is zeer de IMG_1241 IMG_1284 IMG_1408 IMG_1418 IMG_1422 IMG_1423 IMG_1430IMG_1431 IMG_1512 IMG_1553 IMG_1591 IMG_1711 IMG_1713

moeite waard! Zij voorspelt de trends voor de maatschappij en op persoonlijkvlak, maar natuurlijk ook in de mode! En Parijs is een mode stad! Dus zeker de moeite waard!S’avonds eet je iets simpels bv bij café Lúndistriel. of je haalt een stokbrood met verschillende kaasjes en voila …Erg comme Paris!

Dag 3 het is vandaag zondag en vandaag kun je ervoor kiezen Versailles te bezoeken! Ga van te voren eerst uitgebreid lunchen bij  Hotel Saint George Cinq om vast in de sfeer te komen! vertrek daarna met de trein naar Versailles! Het is er prachtig! Het is een kasteel en sinds 1792 een nationaal museum. lekker terug effe opfrissen en dan kun je bijvoorbeeld naar brasserie Vagenende! Leuk in dezelfde sfeer te blijven! Ga daarna lekker een wijntje ergens drinken! Je hebt immers de tijd! Parijs heeft iets magisch…het is altijd bruisend..je doet nieuwe mooie energie op! Ookal kan het er koud zijn…in Parijs is het altijd voorjaar!

Laatste dag! Vandaag gaan we Saint Germain des près in! Allereerst bezoeken we Paris Deco off. Dit is een gratis evenment voor alle interieurliefhebbers stoffenleveranciers openen hun deuren deze paar dagen voor iedereen. Zeer de moeite waard. Stoffen van Hermes, Lacroix, Dolce Gabbana etcerea! Nu gaan we lunchen bij cafe de Flore. (Saint Germain des pres)We bezoeken daarna deze wijk! Vergeet Ladureé niet! Hier kun je overheerlijke macarons kopen! Hier kun je de vele mooie winkels bezoeken die Parijs rijk is. Wat dacht je bijvoorbeeld van Etro, Ralph Lauren, Dior, Sonia Rykiel, Fragonard etcetera. Maar ook prachtige kleine boetieks, boekenwinkels, muziekwinkels etcetera …zeer de moeite waard.

Met pijn in ons hart, maar met genoeg inspiratie stappen we om 17.00 uur weer de trein in! Aurevoir Paris…A bientot! 

Share this Post