Oma’s trots & authenticiteit…lang leve borduursels!

IMG_1858 IMG_1091 IMG_1512

Lang leve borduursels! Lekker ouderwets, maar weer helemaal van nu!

Weet jij nog toen oma de lekkerste gerechten op tafel zette? En ze van die ouderwets leuke truien en kleding droeg? van mooie klassieke stoffen? Ze maakte de meest heerlijke cake en ze maakte overheerlijke chocolade van Van Houten of desserts voor ons klaar.

In deze trend gaan we terug in de tijd! Want wat heb ik onlangs weer gespot? Ik was er een tijd geleden al mee bezig, maar bij Heleen Hulsmann zag ik ze weer..de geborduurde kussens. Helemaal hot en happening…Mijn oma was namelijk dol op borduren! Ze maakte de meest waanzinnige schilderijen met borduursels! We gaan weer terug in de tijd, maar in het jasje van nu. We halen oude jurken van oma van zolder en maken er een alledaagse outfit van. Oud maakt weer ruimte voor nieuwerwets. en meer is meer. John Lennon is a long time ago meets Queen Elisabeth. We maken ons huis gezellig door elementen van toen toe te voegen aan onze woonkamer, keuken en badkamer en misschien wel slaapkamer..Waarom ook niet? Oude fotolijstjes, ouderwetse bank, maar wit geschilderde muren of andersom. In iedergeval een vleugje van toen doet wonderen! We zijn weer effe offline en gaan weer freubelen, zoals breien en borduren en handwerken! Heerlijk!

 

Grootmoeders tijd handmatig, vakmanschap, ambachtelijk en no nonsens! Spiegelreflex! kleuren: blauw, roze, geel, beige en petrol.

 

 

Share this Post